Ίσως ευθύνεται το βιογραφικό σας που δεν σας καλούν για συνέντευξη

Στο άρθρο αυτό θα σας αποκαλύψουμε μια σκληρή αλήθεια. Είναι πολύ πιο εύκολο ένας εργοδότης να πετάξει το βιογραφικό σας από το να σας καλέσει για συνέντευξη.

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται τρομακτικό, αλλά είναι η ψυχρή και συνάμα η σκληρή πραγματικότητα. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν πάνω από 100 υποψήφιους τόσο για τις χαμηλόβαθμες θέσεις όσο και για τις θέσεις υψηλότερου επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι το βιογραφικό σας θα εξεταστεί για περίπου δύο λεπτά.

Η διαδικασία πρόσληψης στις περισσότερες εταιρείες είναι κάπως έτσι:





1. Δημοσιεύεται η αγγελία για την θέση
2. Αποστέλλονται τα βιογραφικά
3. Αξιολογούνται τα βιογραφικά και επιλέγονται οι καταλληλότεροι υποψήφιοι
4. Προγραμματίζονται συνεντεύξεις με τους καταλληλότερους υποψήφιους
5. Αποφασίζεται ποιος θα προσληφθεί και του γίνεται καλύτερη προσφορά εργασίας

Η πλειοψηφία των υποψηφίων φτάνει συνήθως μέχρι το βήμα 2, συνήθως επειδή το βιογραφικό τους είναι τέτοιο που τους αποκλείει από το να τους καλέσουν για συνέντευξη. Στο παρόν άρθρο θα σας προτείνουμε τρόπους για να το ξεπεράσετε αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση

Κάντε μια ειλικρινή αξιολόγηση των δεξιοτήτων σας, εκτιμήστε για ποιες θέσεις θα είχατε τα κατάλληλα προσόντα και κάντε αίτηση μόνο για αυτές. Όταν οι εργοδότες λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά, είναι πολύ εύκολο να απορρίψουν όσους δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την εκάστοτε θέση.

Μεγιστοποιήστε τα προσόντα σας για την συγκεκριμένη θέση

Χρειάζεται χρόνος για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε μέχρι τη διαδικασία της συνέντευξης. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να μιμηθείτε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην προκήρυξη της θέσης. Για παράδειγμα, εάν η περιγραφή της θέσης δίνει παραδείγματα καθημερινών ευθυνών, δείξτε ότι έχετε εμπειρία από καθημερινές ευθύνες από την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σας. Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα παραδείγματα για να δείξετε τι έχετε επιτύχει και πώς.

Χρησιμοποιήστε λέξεις – κλειδιά

Με τη χρήση των λέξεων – κλειδιών που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας, έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσετε από τα ηλεκτρονικά εργαλεία ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιεί μια εταιρεία Ξαναδιαβάστε την περιγραφή της θέσης και αφού δείτε ποιες είναι οι σημαντικές λέξεις – κλειδιά συμπεριλάβετέ τις στο βιογραφικό σας, δείχνοντας παράλληλα το πώς έχετε εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.
Διαβάστε το βιογραφικό σας ξανά και ξανά

Ο ορθογραφικός έλεγχος του υπολογιστή είναι καλός, αλλά δεν ελέγχει κάθε λάθος, οπότε διαβάστε ξανά το βιογραφικό σας πριν το στείλετε. Μπορεί ένα και μόνο ένα τυπογραφικό ή γραμματικό λάθος να καταστήσει το βιογραφικό σας άχρηστο, οπότε ελέγξτε το βιογραφικό σας ξανά, ανεξάρτητα από τον χρόνο που απαιτείται. Επίσης, καλό θα ήταν να ρίξει και κάποιος άλλος μια ματιά στην τελική μορφή του βιογραφικού σας πριν το στείλετε.

Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, περιορίζετε πολλούς λόγους για τους οποίους το βιογραφικό σας θα μπορούσε να απορριφθεί. Όσοι αναζητούν εργασία θα πρέπει να σκεφτούν όπως και ο υπεύθυνος προσλήψεων και να αναρωτηθούν: “Υπάρχει κάτι στο βιογραφικό μου που θα μπορούσε να με κάνει να απορριφθώ από την θέση;” Είναι δύσκολο να ασκείτε κριτική στο έργο σας, αλλά είναι απαραίτητο αν θέλετε να επιλεγείτε για μια συνέντευξη.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: