Θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Γερμανία ΒερολίνοΣτο συγκεκριμένο άρθρο θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να απασχοληθεί κανείς στη Γερμανία. Πρόκειται μια χώρα με ισχυρή αγορά, οικονομία και κίνητρα, που παρά την οικονομική κρίση παγκοσμίως, δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην αγορά, καθώς πρόκειται για το δυνατό «χαρτί» της ευρωζώνης.  Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε μερικές ιστοσελίδες που μπορούν να σας βοηθήσουν για να βρείτε θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Δείτε αγγελίες εργασίας στη Γερμανία

Στη χώρα αυτή υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παραπάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας παραμένουν κενές. Μάλιστα, ειδικά στους τομείς των τεχνικών, μηχανικών και προγραμματιστών υπολογιστών η έλλειψη προσωπικού που σημειώνεται είναι μεγάλη. Οι Έλληνες όντας υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται τη χορήγηση άδειας εργασίας, ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας στη Γερμανία.





Στα πλαίσια της έλλειψης αυτής, δημιουργήθηκαν δυο ιστοσελίδες, τις οποίες μάλιστα παρουσίασαν σε συνέντευξή τους οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας της χώρας που μπορείτε να τις επισκευθείτε για να βρείτε εργασία στη Γερμανία.. Η πρώτη make-it-in-germany.com είναι μια ενημερωτική πύλη σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη Γερμανία, ενώ μπορεί να βρει κανείς εκεί μαρτυρίες ανθρώπων που κατάγονται από άλλες χώρες και βρήκαν εργασίας εκεί. Από την άλλη πλευρά, στην ιστοσελίδα fachkraefteoffensive.de μπορούν να ανατρέξουν για σχετικές αγγελίες οι εξειδικευμένοι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα, για να βρουν εργασία στη Γερμανία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του Eures, η οποία δημιουργήθηκες για να παρέχει πληροφορίες για θέματα εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Κλικάροντας κανείς τα στοιχεία του, τη θέση που τον ενδιαφέρει, αλλά και τη χώρα, μπορεί να δει διαθέσιμες θέσεις εργασίας (πχ για τη Γερμανία), ενώ η πύλη διαθέτει και στοιχεία σχετικά με τη διαβίωση εκεί, αλλά και την αγορά εργασίας.

Εξίσου σημαντική βοήθεια σε όσους θέλουν να βρουν θέσεις εργασίας στη Γερμανία δίνει η σελίδα arbeitsageiitur.de, η οποία μάλιστα είναι στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Πρόκειται για τη διαδικτυακή σελίδα ομοσπονδιακού γραφείου ευρέσεως εργασίας και δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.

Μια καλή ιστοσελίδα για εργασία στη Γερμανία, όπου μπορεί να ανατρέξει κάποιος για να δει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στη Γερμανία σε συνολικά 24 κλάδους εργασίας είναι το jobboerse.arbeitsagentijr.de. H σελίδα ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες αγγελίες, ενώ ο υποψήφιος μπορεί να δημιουργήσει εκεί και το προφίλ του.

Ειδικότερα για τους ενδιαφερόμενους στην εύρεση εργασίας στη νότια Γερμανία υπάρχει η σελίδα regiajobs.de, όπου ανάμεσα σε όλα θα βρει κανείς αγγελίες για εργασία, αλλά και για πρακτική από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας και παγκοσμίως. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα να στείλει κανείς το βιογραφικό του και στην αγγλική γλώσσα.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό, στη Γερμανία ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών είναι εξαιρετικά μεγάλος. Γι΄ αυτό το λόγο πέρα από τις εξειδικευμένες σελίδες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κοινότητες Ελλήνων εκεί, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας διαφωτίσουν σχετικά με το θέμα της εργασίας στη χώρα, αλλά και να σας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως αν χρειαστεί. Καλή επιτυχία στην αναζήτηση θέσεων εργασίας στη Γερμανία. Αν έχετε κάποιου είδους σχετική εμπειρία μπορείτε να μας αφήσετε τα σχόλια σας παρακάτω.

Θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Δείτε περισσότερες αγγελίες εργασίας στη Γερμανία

Δείτε επίσης:

Δουλεύοντας στη Γερμανία


Πηγή: e-biografiko.gr



Θέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: